Families verzoeken media om rust en terughoudendheid in berichtgeving.

Posted by on jun 20, 2014 in Nieuws, Persbericht

Persbericht

Families van Kris Kremers en Lisanne Froon verzoeken media om rust en terughoudendheid in berichtgeving.

Amersfoort – 20 juni 2014 – De families van Kris en Lisanne willen graag meedelen dat DNA onderzoek mogelijk langer op zich laat wachten dan werd aangenomen. De resultaten zullen zeer waarschijnlijk pas na het weekend uitsluitsel kunnen geven. Na het vinden van de rugzak en andere persoonlijke bezittingen van Lisanne en Kris wordt er sterk rekening mee gehouden dat het daadwerkelijk om beide vermiste meiden gaat. Op basis van dat onderzoek zal verder bekeken worden wat de volgende stappen concreet zullen zijn. Wij laten de ‚officiële’ kanalen hun werk doen en verzoeken de media de informatie die daaruit bekend wordt gemaakt met die instanties te verifiëren.

Schokkende details

De families worden de laatste dagen geconfronteerd met publicaties waarin persoonlijke details worden gepubliceerd, mogelijk van Kris en Lisanne hoewel dat op dit moment niet 100% vaststaat. Foto’s en andere details komen hard binnen, niet alleen bij de families maar ook bij vrienden, kennissen en alle andere direct betrokkenen bij deze zaak.

Verzoek om terughoudendheid

De familie is heel dankbaar voor de inzet en interesse die de media getoond heeft tijdens de maanden dat de familie op zoek was naar Lisanne & Kris en is zich bewust van het feit dat nieuwsgaring onvermijdelijk is. Voor de komende tijd, verzoekt de familie de media hun werk met respect voor alle betrokkenen en indien mogelijk op terughoudende wijze uit te voeren, om onnodig leed voor de familieleden, vrienden en bekenden verder te voorkomen.

Hoewel nog niet 100% vaststaat dat het om Kris en Lisanne gaat is de shock rondom de ontwikkelingen groot en willen de families het nieuws nu in alle rust kunnen verwerken, en verzoeken een ieder hiermee rekening te houden.

Naar aanleiding van dit persbericht kunt u contact opnemen met de woordvoerder van de families Froon en Kremers, Nikki van Passel +31 (0)6 300 430 40

—Einde bericht—