Doorbraak onderzoek Panama. Telefoons, verzekeringspasje en camera Kris en Lisanne zijn gevonden.

Posted by on jun 14, 2014 in Nieuws, Persbericht

Doorbraak onderzoek Panama. Telefoons, verzekeringspasje en camera Kris en Lisanne zijn gevonden.

Amersfoort – 14 juni 2014 – Het onderzoeksteam in Panama is gisteren en vannacht (lokale tijd) bezig geweest met het natrekken van informatie uit een ‚tip’ dat de mobiele telefoons van Kris en Lisanne samen met een verzekeringspasje en een digitale camera gevonden zijn in of nabij een rivier op zo’n 8 uur lopen vanaf Boquete.

Indiaan vond rugzak

Een indiaan die samen met zijn vrouw rijst aan het planten was langs de rivier en verkoeling zocht in het water zou de rugzak hebben ontdekt. Zij waren op de hoogte van de vermissing van Kris en Lisanne en zochten na de vondst direct contact met hun buurman in Boquete die vervolgens de lokale autoriteiten waarschuwde. Een helicopter steeg direct op en vanaf dat moment gistermiddag werd het stil. Door het aanhoudende slechte weer in de omgeving bleek er geen telefonisch contact mogelijk met het onderzoeksteam. Zaterdagmiddag omstreeks 16:30 Nederlandse tijd toen het team vanuit de bergen eindelijk contact wist te leggen met justitie in David kwam het bericht binnen bij de familie.

Persconferentie

In Panama heeft inmiddels een persconferentie plaatsgevonden met details over de vondst. Wij zullen hier meer over uitweiden zodra hier meer details over bekend zijn.

Reactie families

Beide families laten vanuit Nederland weten dat de spanning door deze nieuwe wending groot is aangezien dit het eerste concrete ‚aanknopingspunt’ is sinds de mysterieuze verdwijning van Lisanne en Kris begin april. Vanuit hier kan het onderzoek verder.

Naar aanleiding van dit persbericht kunt u contact opnemen met de woordvoerder van de families Froon en Kremers, Nikki van Passel +31 (0)6 300 430 40