Bericht vanuit Boquete – Panama

Posted by on jun 5, 2014 in Nieuws, Reddingshonden

Bericht vanuit Boquete – Panama

Wij blijven alles doen om de meiden terug te vinden!

Na 10 dagen zoeken zijn de hondenteams vanochtend weer op de bus gestapt op weg naar David om van daaruit terug te vliegen naar Panama-city en vervolgens naar Nederland.
Het waren hectische dagen, voor het hondenteam, maar ook voor alle Panamese begeleiders die met hun meeliepen. Elke dag werd een team geformeerd van honden, begeleiders, een gids, politie, speciale eenheden, Sinaproc, Rode Kruis en brandweer. Al deze mensen hebben zich de afgelopen dagen geweldig ingezet en alles doorzocht wat wij op onze lijst hadden staan.
Na een dag zoeken ontstond er al een hechte vriendschapsband tussen de Panamese teamleden en de hondenbegeleiders. Het was geweldig om te zien hoe iedereen zo betrokken en vastbesloten was om samen Kris en Lisanne te vinden.
We zijn verdrietig dat de meiden niet gevonden zijn, maar op sommige momenten waren we ook blij dat ze niet gevonden werden, bijvoorbeeld toen een ravijn doorzocht werd.
Gisteren is gezamenlijk afscheid genomen na de laatste dag zoeken. Iedereen die afgelopen week heeft meegeholpen was daar aanwezig. En we zagen veel email en telefoonnummers uitgewisseld worden.
Iedereen werd bedankt en voor ons was van groot belang dat alle Panamese autoriteiten en ook individuele mensen daarvan verklaarden dat zij alles blijven doen om de meiden terug te vinden en dat ze met ons ervan uitgaan dat ze in leven zijn.
We willen de RHWW mensen en hun geweldige viervoeters enorm bedanken voor hun deskundige hulp en betrokkenheid. We maken graag gebruik van hun aanbod terug te komen als dat nodig blijkt te zijn.

Vanuit Panama,

Roelie en Hans.